top of page

לאורך מסעינו באפיק התעסוקתי אנו נמצאים בצמתי קריירה,בהם אנו נדרשים להתמודד עם אתגרי התעסוקה בצורה חכמה וגמישה.

בשלבי מעבר הצומת התעסוקתי אנו מחפשים אחר הגשמה,נוחות,אתגר ועניין חדש ונדרשים להתמודד עם השינויים בסטטוס שלנו אם כתוצאה מאילוץ ואם כתוצאה מבחירה מודעת.

בשביל זה אני פה!!!

רציתי לשתף אתכם במספר נקודות למחשבה כדי להקל על התהליך ולהצליח במעבר הצומת בצורה מיטבית.ישנם מספר מיתוסים-מהם עלינו להיפרד כדי לממש את היעדים שהצבנו בפנינו:

 

 

  • "יש מקצוע אחד ויחיד שהוא בלבד מתאים לי, הבעיה: לגלות אותו"- לאורך חיינו נגלה שתפקידים שהתאימו לנו בגילאי ה-20,לא מעניינים אותנו יותר בגיל 40.מקצועות רבים יכולים להתפתח לתתי מקצועות נוספים, לכן אין קביעה חד משמעית של מקצוע אחד לאדם מסוים. המציאות היא הרבה יותר דינמית.

 

  • "מישהו אחר פרט לי יכול לגלות את המקצוע המתאים לי ולהנחות אותי"- ייעוץ תעסוקתי אינו דומה לאבחון רפואי בו מגלים את הבלתי גלוי או בלתי נודע. מטרת הייעוץ לחדד עם הנועץ את הכיוון הנכון ולא להפתיע אותו בכיוונים שלא היה מודע אליהם.

 

  • "אני צריך להרגיש משהו כלפי המקצוע, לחוש שזה בדיוק מה שאני רוצה"- לבחירת התפקיד שיקולים רציונליים מעבר לזיקה למקצוע, לכן הציפיה לרגש שיקדים את הכניסה למקצוע-אינה הגיונית. בנוסף קיימת פשרה בכל בחירת מקצוע, אין פתרון תעסוקתי מושלם אחד.

 

  • "אני מוכרח להיות מומחה או מוצלח מאוד בתחום בו אעסוק כדי להרגיש בעל ערך" – השוואה מתמדת לאחרים היא הרסנית, מספיק להיות מוצלח, לא צריך להיות הכי מוצלח, לא לפתח יצר הרסנות וכפייתיות בהצטיינות בתפקיד.

 

  • "בחירת מקצוע היא פעולה חד פעמית"- החברה במאה ה-21 מוכיחה לנו חדשות לבקרים, שהדינמיות של עולם העבודה והארגונים המרכיבים אותו היא תמידית. בחירת מקצוע לא מבטיחה דרך פשוטה ללא התלבטויות ודאגות. גם עובד ותיק נדרש לטפח בעצמו את הקריירה והמקצועיות שלו באמצעות קורסים, הכשרות ולמידת עולמות תוכן חדשות בתחום התמחותו.

 

צמתים בקריירה וייעוץ תעסוקתי  

 

 

bottom of page